Kloak info om Rødder, rotter og regn truer boligen

 

 Kom ulykkerne i forkøbet med TV-tjek af kloakken.

kloak info, om Rødder, rotter og regnvand er nogen af de mest almindelige årsager til kloakproblemer. Bliver husets kloakker alt for nedslidte og dårlige, kan det betyde store og dyre reparationer.

– I mange tilfælde kan man dog fange problemerne i tide ved at give kloakken et TV-tjek, fortæller Morten Kyrsting Hørup  der driver Kyrsting ApS i Herlev

Ældre kloakker

Rigtig mange parcelhuse blev bygget i perioden 1960-90, så er huset ældre end 20 år, kan det være på høje tid, at få kigget kloakken efter, hvis det ikke allerede er sket.

 

– Rørene er slidte og har måske sat sig, eller de har været påvirket af kræfter udefra – fx trafik eller maskiner. Er der revner eller mellemrum ved samlingerne, kan problemerne være tæt på, siger Morten Kyrsting

 

Rødder kommer ind

Utætheder i kloakken giver plads til, at rødder fra havens træer og buske kan bryde ind i kloakken til masser af næringsrigt kloakvand. Så vokser de og forværrer måske skaden, eller kloakken får forstoppelse.

 

Rotter bryder ud

Rotter søger tørre steder, hvor de kan bygge rede. Et hul på ganske få cm2 er nok til, at de kan komme ud af kloakken. Og så kan det gå rigtigt galt, da et enkelt rottepar kan blive til mere end 800 rotter på et år!

 

– Rotterne kan lynhurtigt underminere huset og få gulve og murværk til at revne. Da kloakrørene som bekendt ligger under huset, er reparationerne besværlige og kan være temmeligt dyre, forklarer Morten Kyrsting

 

Regn presser på

Klimaforandringerne betyder flere skybrud, der truer vores kloakker og boliger. Derfor er det vigtigt, at kloakken er i god form, og i udsatte områder kan det være en god idé at få monteret en højvandslukke.

 

– Den spærrer for vandet, så det ikke bliver presset tilbage og ind i huset gennem afløb og toiletter under et skybrud. Det sikrer både mod ødelagt indbo og større fugtskader på huset, forklarer Morten Kyrsting

 

Kloak TV når det er bedst

Når Kyrsting ApS laver TV tjek af kloakker, sker det med det bedste TV udstyr og efter fælles retningslinjer, som kloakbranchen er blevet enige om i certificeringsordningen ’Kloakmestrenes TV Inspektion – KTVI’.

 

– Vi er med i KTVI for fordi vi ønsker at sikre den højeste kvalitet på vores kloak TV-inspektioner. Det giver det bedste og mest troværdige grundlag for os og vore kunder til at beslutte, hvordan kloakskaderne skal udbedres. Det er effektivt og til at stole på, fastslår Morten Kyrsting Hørup.

 

Kloak TV operatører i KTVI har gennemført en særlig uddannelse, før de får lov til at lave TV-inspektioner. Og deres arbejde bliver løbende kontrolleret af firmaets egen kontrolprogram, men også ved stikprøvekontrol foretaget af en uafhængig ekstern kontrolinstans.

 

 

kloak info:

Yderligere oplysninger:

Morten Kyrsting Hørup

Kyrsting ApS

27 11 31 81

Køllegårdsvej 7. 2730 Herlev

Døgnvagt klik her