Kloakmesternes tv inspektion
 

Alt for få boligejere ved, hvordan kloakkerne under deres hus har det. Det gælder også, selvom man lige har købt huset, hvor mange andre ting ellers bliver grundigt belyst i forbindelse med handelen

Medlemmer af foreningen Kloakmestrenes TV-Inspektion (KTVI) oplever dagligt at komme ud til boligejere, der har problemer med en kloakinstallation, som ikke vil trække eller endnu værre har rotter i huset, typisk i gulvkonstruktionen. Nogle af de mange situationer kan undgås, hvis man kender lidt mere til kloakinstallationen tilstand og dermed kan gribe ind før ulykken sker, mener man i KTVI.

Vedligeholdelse forebygger rotteangreb

”Mange kloakmestre lever af at afhjælpe problemer med kloakkerne, når problemerne opstår, men som boligejer kan man måske få mere for pengene og undgå mange gener og alvorlige følgeskader, hvis man vedligeholder kloakinstallationerne bedre, frem for at vente med udbedre når skaden er sket”, påpeger formanden for KTVI Søren Christensen og uddyber:

”Vores biler vedligeholder vi løbende, så der ikke sker ulykker i trafikken. Synlige dele af boligen vedligeholder og udskifter vi også løbende for at undgå følgeskader som fx fugt- og vandskader. Hvorfor gør vi det ikke med vores afløbssystem, så vi undgår sammenbrud, rotteangreb og forurening?”

Netop rotter udgør et stadigt større problem for landets boligejere, hvor der de seneste fire år er sket en stigning i rotteanmeldelserne på næsten 50 %. Flere peger på, at netop de gode levevilkår i utætte kloakker er en af de væsentligste årsager til, at rotterne formerer sig kraftigt.

Kloaktjek ved hushandler

”Vi ved, at kloakkerne hos mange boligejere er meget nedprioriteret – ude af syne, ude af sind – kan man vel lidt populært sige. Derfor er det en stor fordel at starte med få tilstanden af husets kloaksystem undersøgt i forbindelse med en hushandel. Vi anbefaler derfor politikerne at der indføres et kloaktjek som en naturlig del af huseftersynsordningen, som netop nu er op til revision”, pointerer Søren Christensen.

”Udover at få gjort kloaktjek til en del af huseftersynsordningen ønsker vi også, at kloakeftersyn og TV-inspektionen kommer på listen over arbejder, hvor der kan opnås håndværkerfradrag i en forhåbentlig kommende boligjobordning. Det vil give et godt incitament til at få undersøgt kloaksystemerne til gavn for både sundhed og miljø”, slutter Søren Christensen

Categories:

Comments are closed

Kyrsting ApS
27113181
Kontortid:
man - fre 7.00 - 16.00

Mail: info@kyrsting.dk

Døgnvagt ved akut udkald
Ring27113181
Kyrsting ApS
27 11 31 81
Døgnvagt
Kyrsting ApS
27113181
Kontor 7-16
Døgnvagt 24 timer
Kyrsting ApS
27113181
Man - Fre 7-16
Weekend Døgnvagt
27113181
Døgnvagt klik her