Rottespær

Rottespær   Få sikret hele huset med et rottespær.

Kyrsting tilbyder nu montering af et rottespær fra Nordisk Innovation til kun:

rotte spærre

Med et rottespær, kan man sikre ubudne gæster fra kloakken, og holde ens hus fri for rotter, og følgeskader ved at have rotter inde i jeres kloakledninger.

Prisen forudsætter, at rottespæret kan monteres direkte, og der der ikke skal laves modifikationer på selve afløbet ved montering. Dækslet til brønden skal være synlig og kunne åbnes.

Har du mistanke om rotter, kan vi selvfølgelig også kigge dit kloaksystem igennem.

Skulle der være tegn på rotter eller er skaden allerede kommet, laver vi selfølgelig en rapport, og varetager gerne forsikrings delen. Kyrsting har et tæt sammen arbejde med de fleste forsikrings selvskaber i danmark.

Husk at montering af en rottespærre er autoriseret kloakmesterarbejde.

Et rottespær til liggende kloakledninger består af en anordning som kan installeres i en rense- og inspektionsbrønd.
Rottespærren indeholder to klapper som er ophængt uafhængig af hinanden, som tillader fri passage af boligens spildevand og samtidig forhindrer rotters adgang ind til boligens kloaksystem.
I Danmark er der meget strenge krav til rottespærrer. De skal være produceret i materiale som rotten ikke kan gnave i, eksempelvis syrefast rustfri stål AISI 316. Alle svejste samlinger skal efter endt samling være bejdset så svejsningerne ikke kan angribes af rust.
Der må ikke kunne forekomme forstoppelse i kloaksystemet på grund af rottespærrene, samt de skal være simple at installere og afmontere.
For at være sikre på at rottespærren overholder disse krav og også effektivt sikrer beskyttelse mod at rotterne ikke kan slippe igennem, testes og gennemgår rottespærren en VA-godkendelse på Teknologisk Institut, rørcentret i Taastrup. Denne VA-godkendelse er forbrugerens garanti for at rottespærren er testet og godkendt og overholder de fastsatte normer for rottespærrer.
Rottespær Kyrsting

Nordisk innovation Montering af rottespær

Indlæg i BT og Dansk Byggeri

Udtagelsen er fra Svend Hørup. Kyrsting Aps og rotte bekæmpelse.

Milde vintre får kloakkerne til at bugne af rotter
Lunt vintervejr forlænger rotternes kønsdrift, og de seneste års milde vintre er ikke gået ubemærket hen i kloakbranchen. Under jorden kribler og krabler det
En sund, voksen rotte trives fint med frostgrader. Det gør dens små unger til gengæld ikke, og derfor nedsættes kønsdriften hos de forhadte gnavere, når termometeret sniger sig under frysepunktet. I de seneste to år har vintrenes gennemsnitstemperatur været over frysepunktet, og det har givet rotterne mulighed for at holde én lang formeringsfest.

– Der er ingen tvivl om, at vi har mange flere rottesager nu, end vi havde for bare nogle år siden. Sidste år var der knap 150.000 anmeldelser i Danmark, og siden da har der været en voldsom stigning, så nu må vi se, hvor året 2014 ender. Mit bud er, at det bliver et rekordår, siger Svend Hørup, bestyrelsesmedlem i kloaksektionen i Dansk Byggeri.

I mere end 40 år har han været i kloakbranchen, og i dag arbejder han som autoriseret kloakmester og rottebekæmper. Han er derfor først på stedet, når nogen har opdaget rotter på sin grund, og hvis hans forudsigelse holder stik, får han endnu mere arbejde i nær fremtid.

– Rotterne kan nå at få et ekstra kuld unger, når vi har en mild vinter, og de bliver kønsmodne efter et par måneder. Derefter kører møllen. Vi danskere skal simpelthen være ekstra opmærksomme, for det er en vigtigt opgave at holde bestanden nede, og jo hurtigere vi kommer og fjerner dem, jo lettere er det, siger Svend Hørup.

Forsøg har vist, at et enkelt rottepar kan blive til over 800 rotter på et enkelt år under de rette omstændigheder. Derfor kan nogle enkelte rotter hurtigt udvikle sig til en regulær rotterede.

– Der findes heldigvis en masse foranstaltninger, som boligejerne kan træffe, for ikke at få rotterne ind i huset. Og en af de bedste forholdsregler, man kan tage, er at sikre sig, at ens kloak ikke er styrtet sammen. Når det er på plads, gælder det om at have antennerne ude og være opmærksom på rottetegn, så en specialist kan komme og fjerne dem, hvis uheldet er ude, siger han.

Et typisk tegn på, at der er rotter i nærheden, er en ubehagelig lugt, efterladenskaber og cirkelrunde huller i jorden.

Kontaktinformation
Bestyrelsesmedlem i kloaksektionen i Dansk Byggeri, Svend Hørup, 51 20 30 03

Journalist i Dansk Byggeri Hanna Andersson, telefon 72 16 01 26

rotte-kyrsting-wc
Døgnvagt klik her