Rottespær – Få sikret hele huset mod rotter, med et rottespær.

Kyrsting tilbyder nu montering af et rottespær fra Nordisk Innovation til kun:

rotte spærre

Med et rottespær, kan man sikre ubudne gæster fra kloakken, og holde ens hus fri for rotter, og følgeskader ved at have rotter inde i jeres kloakledninger.

Prisen forudsætter, at rottespæret kan monteres direkte, og der der ikke skal laves modifikationer på selve afløbet ved montering. Dækslet til brønden skal være synlig og kunne åbnes. Har du mistanke om rotter, kan vi selvfølgelig også kigge dit kloaksystem igennem. Skulle der være tegn på rotter eller er skaden allerede kommet, laver vi selfølgelig en rapport, og varetager gerne forsikrings delen. Kyrsting har et tæt sammen arbejde med de fleste forsikrings selvskaber i danmark.

Husk at montering af en rottespærre er autoriseret kloakmesterarbejde.

Et rottespærre til liggende kloakledninger består af en anordning som kan installeres i en rense- og inspektionsbrønd. Rottespærren indeholder to klapper som er ophængt uafhængig af hinanden, som tillader fri passage af boligens spildevand og samtidig forhindrer rotters adgang ind til boligens kloaksystem. I Danmark er der meget strenge krav til rottespærrer. De skal være produceret i materiale som rotten ikke kan gnave i, eksempelvis syrefast rustfri stål AISI 316. For at være sikre på at rottespærren overholder disse krav og også effektivt sikrer beskyttelse mod at rotterne ikke kan slippe igennem, testes og gennemgår rottespærren en VA-godkendelse på Teknologisk Institut, rørcentret i Taastrup. Denne VA-godkendelse er forbrugerens garanti for at rottespærren er testet og godkendt og overholder de fastsatte normer for rottespærre.

Kontakt kommunen med det samme

Hvis du ser eller hører tegn på rotter, så henvend dig straks til din kommune. Alle, der ser eller konstaterer rotter på terræn eller i bygninger, har pligt til at indberette det til den kommunale myndighed. Som husejer er man økonomisk ansvarlig for den del af kloakken, der befinder sig inde på egen grund. Et rotteangreb kan, hvis man ikke passer på, meget vel ende med femcifrede beløb til udbedring af skader. De økonomiske skader er dog ikke de værste. Rotten fører forskellige smitsomme sygdomme med sig, hvoraf nogle endda er meget farlige. Derfor er en forbyggende rottespærre altid en god idé som husejer.
 
 

 

Smitterisiko

Den primære smitte sker, når mennesker kommer i kontakt med vand, der indeholde rotteurin. Den mest udbredte, og helt sikkert den vigtigste – og alvorligste – rottebårne sygdom i Danmark er Leptospirose, den er også kendt under navnet Weils syge. Har man været i kontakt med kloakvand, (måske ryddet op i en oversvømmet kælder) og herefter får influenzalignende symptomer, det vil sige høj feber, kulderystelser og smerter i muskler, skal man straks søge læge, og gøre lægen opmærksom på at man har været i kontakt med kloakvand. Sygdommen kan behandles med antibiotika, hvis det sker tidligt i forløbet, når de første sygdomssymptomer melder sig. Hvis sygdommen ikke behandles, er den dødelig allerede efter 3-4 dage.

Er der skader på din kloak

En undersøgelse af dit kloaksystem med tv-inspektion eller den hurtige røgprøvning, kan afsløre om der er skader på dit kloaksystem og om en rottespærre er løsningen for dig og dit problem.
Se bekentgørelsen her
Døgnvagt klik her