Kloakmesternes tv inspektion

KTVI – Rotteangreb bør forebygges gennem vedligeholdelse

 

Alt for få boligejere ved, hvordan kloakkerne under deres hus har det. Det gælder også, selvom man lige har købt huset, hvor mange andre ting ellers bliver grundigt belyst i forbindelse med handelen

Medlemmer af foreningen Kloakmestrenes TV-Inspektion (KTVI) oplever dagligt at komme ud til boligejere, der har problemer med en kloakinstallation, som ikke vil trække eller endnu værre har rotter i huset, typisk i gulvkonstruktionen. Nogle af de mange situationer kan undgås, hvis man kender lidt mere til kloakinstallationen tilstand og dermed kan gribe ind før ulykken sker, mener man i KTVI.

Vedligeholdelse forebygger rotteangreb

”Mange kloakmestre lever af at afhjælpe problemer med kloakkerne, når problemerne opstår, men som boligejer kan man måske få mere for pengene og undgå mange gener og alvorlige følgeskader, hvis man vedligeholder kloakinstallationerne bedre, frem for at vente med udbedre når skaden er sket”, påpeger formanden for KTVI Søren Christensen og uddyber:

”Vores biler vedligeholder vi løbende, så der ikke sker ulykker i trafikken. Synlige dele af boligen vedligeholder og udskifter vi også løbende for at undgå følgeskader som fx fugt- og vandskader. Hvorfor gør vi det ikke med vores afløbssystem, så vi undgår sammenbrud, rotteangreb og forurening?”

Netop rotter udgør et stadigt større problem for landets boligejere, hvor der de seneste fire år er sket en stigning i rotteanmeldelserne på næsten 50 %. Flere peger på, at netop de gode levevilkår i utætte kloakker er en af de væsentligste årsager til, at rotterne formerer sig kraftigt.

Kloaktjek ved hushandler

”Vi ved, at kloakkerne hos mange boligejere er meget nedprioriteret – ude af syne, ude af sind – kan man vel lidt populært sige. Derfor er det en stor fordel at starte med få tilstanden af husets kloaksystem undersøgt i forbindelse med en hushandel. Vi anbefaler derfor politikerne at der indføres et kloaktjek som en naturlig del af huseftersynsordningen, som netop nu er op til revision”, pointerer Søren Christensen.

”Udover at få gjort kloaktjek til en del af huseftersynsordningen ønsker vi også, at kloakeftersyn og TV-inspektionen kommer på listen over arbejder, hvor der kan opnås håndværkerfradrag i en forhåbentlig kommende boligjobordning. Det vil give et godt incitament til at få undersøgt kloaksystemerne til gavn for både sundhed og miljø”, slutter Søren Christensen

Kloak tv

Kloak tv

Kloak tv af kloakledninger

Hos Kyrsting Kloak tv udfører vi tv inspektion, i kloakledninger op til ø 300

Se mere under Tv inspektion og priser

 

Hvad er kloak TV inspektion?

Kyrsting TV-inspektion er det bedste redskab til at få et præcist billede af tilstanden på en ejendoms kloaksystem og finde årsager til evt. svigt og forstoppelser.

Med et lille kabelført kamera optager TV-operatøren film og billeder af kloaknettet, så det er tydeligt at se, hvad og hvor det er galt.

Ofte viser TV-optagelserne, at problemerne kan løses med fx spuling af kloakken, friskæring for rødder eller en underjordisk punktreparation. Det betyder, at kloak TV-inspektionen også sikrer, at der kun bliver gravet i fx haven eller indkørslen, når det er absolut nødvendigt.

Hvad kan kloak TV inspektion bruges til?

Hyppigst bliver TV-inspektioner brugt til at finde og bestemme årsagen til svigt og forstoppelse i kloakken – fx sætninger, tæringer og ikke mindst rotter og indgroede rødder.

Ved forsikringssager er rapporten nyttig – og i mange tilfælde også nødvendig – dokumentation for at få dækket udgifterne til udbedring af skaderne.

TV-inspektioner er også nyttige i situationer, hvor boligejeren har brug for at kende kloakledningernes kvalitet og driftsmæssige tilstand – fx i forbindelse med en ejendomshandel.

Endelig kan TV-inspektioner give et præcist billede af opbygning og placering af kloakledningssystemet. Det kan være væsentligt at vide ved fx om- eller tilbygninger.

Her er kloak TV-inspektion bedst…

 

  • Forsikringssager
  • Fejlfinding ved svigt og forstoppelse
  • Rotteskader
  • Tilstandsrapport
  • Ejendomshandel
  • Sporing og lokalisering

 

Rottespær tilbud

Rottespær tilbud

Få sikret hele huset med et rottespær.

Kyrsting tilbyder nu montering af et rottespær fra Nordisk Innovation til kun:

rotte spærre

Ø 110 fra 2995,- (inkl moms)

ø 150 fra 3095,-(inkl moms)

Med et rottespær, kan man sikre ubudne gæster fra kloakken, og holde ens hus fri for rotter, og følgeskader ved at have rotter inde i jeres kloakledninger.

Prisen forudsætter, at rottespæret kan monteres direkte, og der der ikke skal laves modifikationer på selve afløbet ved montering. Dækslet til brønden skal være synlig og kunne åbnes. Prisen indholder ekstra arbejde.

Har du mistanke om rotter, kan vi selvfølgelig også kigge dit kloaksystem igennem. Vi ser dine kloakledninger igennem, men laver ikke rapport for 1000 kr inkl moms.

Skulle der være tegn på rotter eller er skaden allerede kommet, laver vi selfølgelig en rapport, og varetager gerne forsikrings delen, mod en mere pris. Kyrsting har et tæt sammen arbejde med de fleste forsikrings selvskaber i danmark.

Husk at montering af en rottespærre er autoriseret kloakmesterarbejde.

 

En rottespærre til liggende kloakledninger består af en anordning som kan installeres i en rense- og inspektionsbrønd.

Rottespærren indeholder to klapper som er ophængt uafhængig af hinanden, som tillader fri passage af boligens spildevand og samtidig forhindrer rotters adgang ind til boligens kloaksystem.

I Danmark er der meget strenge krav til rottespærrer. De skal være produceret i materiale som rotten ikke kan gnave i, eksempelvis syrefast rustfri stål AISI 316. Alle svejste samlinger skal efter endt samling være bejdset så svejsningerne ikke kan angribes af rust.
Der må ikke kunne forekomme forstoppelse i kloaksystemet på grund af rottespærrene, samt de skal være simple at installere og afmontere.

For at være sikre på at rottespærren overholder disse krav og også effektivt sikrer beskyttelse mod at rotterne ikke kan slippe igennem, testes og gennemgår rottespærren en VA-godkendelse på Teknologisk Institut, rørcentret i Taastrup. Denne VA-godkendelse er forbrugerens garanti for at rottespærren er testet og godkendt og overholder de fastsatte normer for rottespærrer.

cropped-cropped-kyrsting-reklame-2.jpg

Døgnvagt klik her